2010. július 28., szerda

Almás krémes

Hozzávalók : 1,5 kg alma

1-2 ek cukor (az almától függ)

fahéj

8 tojás

20 dkg liszt

18 dkg porcukor

8 ek víz

1 ek kakaópor

1/2 cs sütőpor

Az almát meghámozom és vékonyra felszeletelem. A tepsit alufóliával kibélelem és megkenem kicsit margarinnal. Az almaszeletekkel egyenletesen kirakom a tepsit, szórok rá pici fahéjat, ha savanyú az alma akkor cukrot is. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverem majd hozzáadom a vizet a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét. Az almára öntöm a fele tésztát és elsimítom. A maradék tésztába keverek 1 ek. kakaóport és a fehér tésztára simítom. Előmelegített sütőben sütöm.

Töltelék : 8 dl tej

15 dkg margarin

15 dkg porcukor

2 cs vaníliás pudingpor

1 ek liszt

1 cs vaníliás cukor

A pudingporból, lisztből, tejből sűrű krémet főtök. Még melegen belekeverem a margarint, porcukrot, vaníliás cukrot.

Ha kisült a sütemény és ki is hűlt egy másik tepsibe kiborítom úgy hogy az almás fele essen felülre. Óvatosan lehúzom róla az alufóliát. Rásimítom a krémet, a tetejére csokireszeléket szórók. Hideg helyre teszem és 1 óra múlva szeletelem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése