Hozzávalók : 1,5 kg alma
1-2 ek cukor (az almától függ)
fahéj
8 tojás
20 dkg liszt
18 dkg porcukor
8 ek víz
1 ek kakaópor
1/2 cs sütőpor
Az almát meghámozom és vékonyra felszeletelem. A tepsit alufóliával kibélelem és megkenem kicsit margarinnal. Az almaszeletekkel egyenletesen kirakom a tepsit, szórok rá pici fahéjat, ha savanyú az alma akkor cukrot is. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverem majd hozzáadom a vizet a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét. Az almára öntöm a fele tésztát és elsimítom. A maradék tésztába keverek 1 ek. kakaóport és a fehér tésztára simítom. Előmelegített sütőben sütöm.
Töltelék : 8 dl tej
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás pudingpor
1 ek liszt
1 cs vaníliás cukor
A pudingporból, lisztből, tejből sűrű krémet főtök. Még melegen belekeverem a margarint, porcukrot, vaníliás cukrot.
Ha kisült a sütemény és ki is hűlt egy másik tepsibe kiborítom úgy hogy az almás fele essen felülre. Óvatosan lehúzom róla az alufóliát. Rásimítom a krémet, a tetejére csokireszeléket szórók. Hideg helyre teszem és 1 óra múlva szeletelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése