2010. július 29., csütörtök

Kincsesbánya szelet

Hozzávalók:

6 tojásos piskótalap (6tojás, 6 ek.cukor, 6 ek. liszt, csipet só, 1/2kk. szódabikarbóna)

baracklekvár

1 csomag babapiskóta

4 adag kávé

0,5 dl rum

A piskótát a lekvárral lekenem. A babapiskótát bemártom a rumos kávéba és kirakom vele a piskótalap tetejét.

Krém:

3 tojássárgája

3 ek.liszt

0,5 l tej

1 cs. vaníliás cukor

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

A tetejére:

1 tábla tortabevonó

A tojássárgáját,lisztet,vaníliát megfőzöm a tejben,mintha pudingot főznék. A porcukrot kikeverem a margarinnal habosra és összekeverem a kihűlt,főzött krémmel. Rásimítom a piskótákra. A tetejére csoki csíkokat húzok,de rá is lehet reszelni.

/Itt kakaós piskótával lett készítve./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése