2010. július 29., csütörtök

Fenséges szelet

Tészta:

5 tojás, 3 evők. kávé +2 evők. víz, só,

25 dkg porcukor, 18 dkg liszt, fél cs. sütőpor,

1,5 evők. kakaó.

Krém:

3 dl tej, 3 evők. liszt, 1 cs. vaníliás cukor,

15 dkg margarin, 15 dkg porcukor.

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval berakom a hűtőbe.

A sárgájákat a kávéval és a vízzel, meg a porcukorral legalább 5 percig habosra kavarom.

A lisztbe keverem a sütőport és a kakaót és ezt beleszitálom a sárgájás keverékhez. Az egészet összekavarom.

A 23x36 cm-es tepsimbe sütőpapírt teszek, és a sütőmet 175 fokra kapcsolom be.

Kiveszem a fehérjéket a hűtőből, és kemény habbá keverem, majd egy nagy lapát segítségével óvatosan a lisztes masszámhoz keverem.

Beleöntöm a tepsimbe, elegyengetem és berakom sülni.

10 perc után, 160 fokra csökkentem a hőt és 20-25 perc alatt megsütöm.

Közben a lisztbe keverem apránként a tejet és csomómentesre kavarom. Belerakom a vaníliás cukrot és sűrű péppé főzöm. Ha ez a pép kihűlt, akkor a margarinos porcukrot még belekeverem és jól kihűtöm az így kapott krémet.

Amikor a piskóta kihűlt, akkor (a tortavágómmal) keresztben ketté vágom és a krémmel megtöltöm.

A tetejére tortabevonót lehet olvasztani és azzal bevonni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése