2010. július 29., csütörtök

Emeletes élvezet

Hozzávalók:

1. réteg

25 dkg darált háztartási keksz

5 dkg Ráma margarin

5 dkg porcukor

kevés tej

2. réteg

20 dkg túró

porcukor

2 dl tejszín

1 cs. vaníliás cukor

3. réteg

2 cs. Aranka vaníliás krémpor

5 dl tej

1 cs. vaníliás cukor

4. réteg

2 dl tejszín

5 dkg porcukor

Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé

A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pie formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le,

és belenyomkodom a keksztésztát.A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére

simítom.A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.Megjegyzés: a tetejére tejszín helyett mindenképpen Hullalát (cukrászhab) teszek, így biztos megtartja formáját és az állagát. (Ha tejszínt használok, egy kis zselatint vagy habfixálót keverek hozzá.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése